گنجی(مهاجرت کانادا) Ganji Immigration Services www.GanjiCo.com

گنجی(مهاجرت کانادا) Ganji Immigration Services www.GanjiCo.com

سازمان مهاجرتی گنجی، مشاور امین شما در اخذ اقامت کانادا و آمریکا- دارای دفتر در تهران و مونترال-وکیل رسمی مهاجرت
گنجی(مهاجرت کانادا) Ganji Immigration Services www.GanjiCo.com

گنجی(مهاجرت کانادا) Ganji Immigration Services www.GanjiCo.com

سازمان مهاجرتی گنجی، مشاور امین شما در اخذ اقامت کانادا و آمریکا- دارای دفتر در تهران و مونترال-وکیل رسمی مهاجرت

مشکلات سوء پیشنیه در هنگام ورود به کانادا

customs_canada_ganji

مشکلات سوء پیشنیه در هنگام ورود به کانادا

با افزایش امنیت توسط پلیس کانادا در مرزهای کانادا،بسیاری از کسانی که قصد سفر به کانادا را دارند، متعجب شدند وقتی که دیدند؛ ارتکاب به خلاف در گذشته آنها، حتی در سالهای دور میتواند مانع قبولی ورود انها به کانادا شود. حال دلیل ورود آنها به کانادا، توریستی است یا تحصیل یا کار، اگر جرمی را در گذشته مرتکب شده باشند نمی توانند از مرز عبور کنند.

شهروندان هر کشوری از جمله ایالات متحده می توانند برای یک خلاف به ظاهر کوچک دچار مشکل شوند. که اغلب,خلاف مشترک انان رانندگی در حال مستی driving under the influence DUI بوده است. در سالهای اخیر اطلاعات امنیتی افراد دو کشور برای پلیس و اداره مهاجرت آنها به اشتراک گذاشته شده است.با به اشتراک گذاشته شدن اطلاعات بین دو کشور حتی اگر شما برای ویزایی به دانشگاهی در آمریکا درخواست داده باشید و ریجکت شوید، این اطلاعات را باید به اداره مهاجرت کانادا اعلام کنید.

طی چند ماه اخیر بارها ازطرف افرادی که به کانادا مهاجرت کرده بودند با دفترمان تماس داشتیم ,انها نگران بودند که چرا یک قانونی که سالها خوب بوده ناگهان مانع اصلی برنامه سفرشان شده.

مهم است که شما به امکان وجود سابقه ای در پرونده خود و داشتن یا نداشتن سوء پیشینه، قبل از مسافرت به کانادا توجه کنید.

 

چرا داشتن رکورد رانندگی در حال مستی پذیرش من را غیر قابل قبول کرده است؟

رانندگی در حال مستی یک تخلف متداول است. تنهادر ایالات متحده هر ساله حدود 1.4 میلیون راننده مست دستگیر می شوند.

برای اتهام رانندگی در حال مستی در سابقه شخصی تعدادی راه وجود دارد.متداولترین انها شامل :

...........

ادامه مطلب (کلیک کنید)

تغییرات قانون شهروندی کانادا

 تغییرات قانون شهروندی کانادا

قانون شهروندی کانادا طی ماه های آینده (سپتامبر 2014) دستخوش تغییر می شود و تابعیت از سه سال به چهار سال تغییر می کند. جمعی از حقوق دانان کانادایی برای اعتراض به این لایحه قصد جمع آوری 20 هزار امضا را دارند. در این پتیشن آنلاین شرکت کنید.(اصل خبر)

اینجا را امضا کنید

Canadian Government: Stop Bill C-24! Don't turn millions of us into second class Canadian citizens

تدوین برنامه ای جدید برای سرمایه گذاری فدرال New Way for Federal Investor Progrm

investor program

تدوین برنامه ای جدید برای سرمایه گذاری فدرال New Way for Federal Investor Progrm

جمعه پیش 23 می وزیر مهاجرت و شهروندی Chris Alexander تجار و سرمایه گذاران، به منظور شروع تدوین برنامه ای برای یک برنامه سرمایه گذاری مهاجرتی فدرال ملاقات کرد.این برنامه به عنوان راهنمای بنیادین سرمایه گذاری مهاجر شناخته شد

اقای وزیر Alexander گفت “دولت ما برای جذب تجار و سرمایه گذارانی که دارای شرایط خوب هستند و سرمایه گذاری در اقتصاد ما انجام می دهند، برنامه خاصی دارد.”ما مقصدی برای مهاجران سرمایه گذاری کانادا خواهیم بود که این سرمایه گذاران برای ما ارزش ایجاد می کنند و نتیجه برای هر دو طرف یک بازی برنده-برنده خواهد بود که باعث توسعه کشور بزرگمان ، کانادا خواهد شد.

تلاشهایی برای بهبود سیستم . . . 


ادامه مطلب (کلیک کنید)

فرار مغزها ، مهاجرتی با دور معکوس . . . !

immigrant

فرار مغزها ، مهاجرتی با دور معکوس . . . !

در سال 2001، هنگام حضور برای اولین بار در کانادا، به یکی از دانشگاه های مهندسی مراجعه کردم. از این که استاد دانشگاه به فارسی با من گفتگو می نمود، تعجب کردم. دریافتم که او اصالتا از ایران است و چند سالی است که به کانادا آمده است. از او پرسیدم آیا می‌خواهد مدت زمان زیادی در کانادا بماند یا به زودی به کشورش باز خواهد گشت. گفت: "کشور من آن جایی است که نان زندگی‌ام را بیابم." 

این جمله مدت زمان زیادی در ذهنم تکرار می‌شد؛ جمله‌ای که حامل بسیاری از تناقضات روانی و فکری با مفهوم وطن یا کشور است و بسیاری از بهترین مغزها در خاورمیانه را برای یافتن وطنی جدید یا فرصت‌های تازه و امیدهای حقیقی، به اقصا نقاط جان سوق داد. 

آیا می توان راهی بهتر برای زندگی پیدا کرد ، آیا می توان در کشور خود کارآفرینی بود، آیا شرایط  برای توسعه فراهم است، اگر نیست چرا افراد مهاجرت می کنند، آیا بعد از مهاجرت موفق اند؟ برای سال ها بسیاری از کشورهای جهان سوم، از گشتن بدور باطل و دشوار تلاش‌های توسعه‌ رنج برده است. این کشورها درآمد زیادی را صرف تحصیل شمار زیادی از مهندسان، پزشکان، پژوهشگران و دانشمندان کردند، با این امید که در ساخت جهانی بهتر سهیم شوند. اما واقعیت این است که بسیاری از این مغزها پس از فارغ التحصیلی به دنبال فرصت‌های بهتر، به کشورهای پیشرفته مهاجرت می‌کنند و کشورهای خود را در همان چرخه قدیمی وامی گذارند، تا کشورهای پیشرفته بزرگترین بهره بردار از استعدادها و مغزهای مهاجر به سوی خود باشند. 

در هیچ وجه نمی‌توانیم در این پدیده که «فرار مغزها» . . . 


ادامه مطلب . . . (کلیک کنید)

مرور کلی برنامه اسکیل ورکر فدرال از گذشته تا حال The History of the Federal Skilled Worker Program

The History of the Federal Skilled Worker Program

مرور کلی برنامه اسکیل ورکرفدرال از گذشته تا حال

The History of the Federal Skilled Worker Program

بسیاری از افراد در سرتاسر دنیا با بازگشایی برنامه نیروی متخصص فدرال FSW خوشحال شدند. این برنامه در MAY 2014 باز شده و در این برنامه 50 شغل ارائه شده که حدود 25000 نیروی متخصص واجد شرایط شدند و می توانند طی یک بازه تقریبی یکساله اقامت دائم کانادا و کارت PR را دریافت کنند.

نکته مهمی که در این برنامه تاکید شده این است که این آخرین فرصت متقاضیان برای اقدام در برنامه ذکر شده است و در ابتدای سال 2015 برنامه جدید پذیرش سریع The Express Entry System آغاز خواهد شد. در این برنامه مبنا براساس پیش انتخاب از تمای متقاضیان و سپس گزینش نهایی براساس نیازهای کانادا است که بخشی از آن به FSW مربوط می شود.

 

تجربه برنامه اسکیل ورکر فدرال در طول این سالها

برنامه FSW یکی از معروفترین برنامه های مهاجرتی است که در سالهای اخیر تغییراتی براساس نظر دولت کانادا داشته است. دولت کانادا پیوسته در پی به کار گرفتن برنامه های مهاجرتی در جهت نیازهای اقتصادی و بازار کار کانادا است.

مهمترین تغییرات این برنامه به سال 2008 برمیگردد. که وزیر مهاجرت و شهروندی کانادا در پی اجرای تغییرات اجرایی  در ضوابط این برنامه بوده است. این ضوابط اجرایی قانونا قدرت وزیر را برای تعیین دستورالعمل های خاص با نظر خود او افزایش میدهد و به دولت کانادا توانایی رسیدن به اهداف مهاجرتی را میدهد . که در پی آن شاهد بازگشت پرونده های سال 2008 بودیم! همچنین این تغییرات اجرایی، برنامه پناهندگی IRPA که در سال 2002 قرارداده شده را مجاز میشمارد.

 

تاریخچه دستورالعمل اداره مهاجرت کانادا در برنامه اسکیل ورکر فدرال

این نوع دستورالعمل برای دوره محدودی به کار گرفته میشد و برای تعداد محدودی از برنامه های مهاجرتی استفاده میشود جدول زیر خلاصه ای از دستورالعمل اداره مهاجرت از ابتدا تا کنون است:

 

قوانین تصویب شده

تاریخ دستورالعمل

محدود کردن پرونده های FSW به سه گروه زیر:

1_متقاضیان با داشتن پیشنهاد کار در کانادا

2_متقاضیان ..............

Nov.29,2008

دستورالعمل اجرایی یک

Ministerial Instruction 1 (MI1)

...................

 


ادامه مطلب . . . (کلیک کنید)

فرصت های مهاجرتی به کانادا برای رشته IT و کامپیوتر در 2014 Canadian Immigration Opportunities for IT and Computer Engineers

softwareengineer

فرصت های مهاجرتی به کانادا برای رشته IT و کامپیوتر در 2014

Canadian Immigration Opportunities for IT and Computer Engineers

امروزه صنعت IT و کامپیوتر کانادا در حال رشد است. با توجه به نیاز بیشتر به کارمند IT ،دولت کانادا در صدد جذب نیروی متخصص حرفه ای IT از سراسر دنیا با روش جدیدی از کاریابی در کانادا میباشد که این نوع نیروی کار توانایی مهاجرت به کانادا به عنوان نیروی موقتی کار  یا نیروی متخصص را دارند.

خیلی از بخشهای IT کانادا توانایی بالقوه برای رشد در این رشته را دارند.انجمن اطلاعاتی کانادا امروزه موقعیت مناسب کانادا برای پیشرفت در زمینه اقتصاد کامپیوتری را تایید کرده است.

 

صنعت ITدر کانادا

امروزه تکنولوژی اطلاعاتی در کانادا یکی از موفقترین بخشها در کانادا است. در سال 2013 انجمن اطلاعات کانادا ITAC، هزینه ای بیشتر از استاندارد جهانی در این زمینه داشته است طوری که کارمندان  IT  بیشترین درآمد را در سالهای اخیر داشته اند.برای مثال در تورنتو اخیرا 280000 کارمند کامپیوتر استخدام شده است که بر اساس این نیاز زیاد کانادا به عنوان یک قطب اطلاعاتی در جهان قرار خواهد گرفت. در سال 2013 دولت کانادا 50 میلیون دلار در زمینه تکنولوژی اطلاعاتی سرمایه گذاری کرده است که این باعث ایجاد شغل ها و هدایت کشور کانادا به عنوان یک بخش اطلاعاتی مهم است.

 

نیاز به نیروی کار خارجی

با توجه به خالی بودن 106000 موقعیت در 4 سال آینده ، بخش IT به نیروی ........


ادامه مطلب (کلیک کنید)

لیست مشاغل نیروی متخصص فدرال کانادا بروزرسانی شد. Number of Applications accepted in Federal skilled workers

لیست مشاغل نیروی متخصص فدرال کانادا بروزرسانی شد.

Number of Applications accepted in Federal skilled workers


لیست مشاغل نیروی متخصص فدرال کانادا در تاریخ 6 June 2014 برابر 16 خرداد 1393 بروزرسانی شد. در این فهرست تعداد پرونده های دریافت شده در بخش نیروی متخصص فدرال تاکنون مشخص شده است و تا ابتدای ژانویه 2015  بروزرسانی آن ادامه دارد تا در مجموع 25000 پرونده در 50 رشته با سقف ماکزیمم 1000 پرونده پذیرفته شوند.

در حال حاضر رشته تحلیل گر مالی-برنامه نویس کامپیوتر-مهندس کامپیوتر بیشترین آمار تکمیل مدارک را دارا می باشند. تاکنون 157 پرونده از 25000 پرونده تکمیل شده است.

برنامه نیروی متخصص فدرال دارای شرایط کلی زیر برای اقدام است:

1-     یکسال سابقه کار طی ده سال گذشته به صورت فول تایم(یا برابر آن به صورت پارت تایم) و با حقوق در یک رشته مشخص طبق کدهای NOC

2-     دارا بودن مدرک زبان انگلیسی یا فرانسه

3-     کسب امتیاز از سن (بیشترین امتیاز تا سن 35 سال)

4-     دارا بودن مدرک تحصیلی از دانشگاه که توسط WES ارزیابی شده است

5-     انطباق پذیری و ...

همچنین تعداد 17 نفر (کل ظرفیت 500نفر) در بخش دانشجوی دکتری کانادا پرونده اقامتی خود را ارسال کرده اند.

 

با توجه به اینکه پذیرش مهاجر در بخش نیروی متخصص فدرال کانادا بدون انجام مصاحبه (برخلاف کبک که دارای مصاحبه است و می توان بعدا مدارک آپدیت ارسال نمود) و فقط براساس اطلاعات پرونده ارسالی شما است، لذا آفیسر کانادایی دقت فراوانی در مدارک شما خواهد داشت. داشتن امضاء وکیل مجرب در پرونده ارسالی همراه با استفاده از اطلاعات حقوقی و تجربه کافی ایشان ، شانس شما را بسیار بالا خواهد برد.

لیست مشاغل نیروی متخصص فدرال در سال 2014 به شرح زیر می باشد:

(بروزرسانی در تاریخ 6 June 2014 برابر 16 خرداد 1393 )

ردیف

لیست نیروی متخصص فدرال

ظرفیت تکمیل شده

کد NOC

Federal Skilled Worker List

1

مدیر رده بالا با تجربه در زمینه مالی، ارتباط، خدمات عمومی

1

0013

Senior managers – financial, communications and other business services

2

....

...........

***برای دیدن جدول کامل رشته های تکمیل شده نیروی متخصص فدرال کلیک کنید.***

 

مونترال کانادا و جذب میلیون ها توریست در سال

montreal

مونترال کانادا و جذب میلیون ها توریست در سال

کانادا و جاذبه های توریستی آن در آمریکای شمالی بی مانند است. و کانادا را میتوان یکی از مشهورترین کشورهای جهان از جهت اخذ اقامت و زندگی دانست.  دراینجا شما شهر مونترال کانادا که دومین شهر بزرگ کانادا و بزرگترین شهر ایالت کبک است و در اصل به نام ویل-ماری یا شهر ماری شناخته میشود را مورد بررسی قرار میدهیم. نام آن از تپه ای ۳ قله ای به نام مانت-رویال که در قلب شهر واقع شده گرفته شده است. حدود ۶۰% مردم این شهر به زبان فرانسوی صحبت میکنند و پس از پاریس بزرگترین شهر فرانسوی زبان دنیا میباشد. مونترال پایتخت فرهنگ و اقتصادی کبک و نقطه اصلی ورود به این ایالت است. آب و هوای این شهر مرطوب قاره ایست و دارای زمستان های بسیار سرد و برفی میباشد. مونترال هر ساله بعنوان یکی از شهرهای مناسب برای زندگی شناخته میشود و با تاریخ غنی خود سالانه پذیرای توریست های بیشمار میباشد.

مونترال قدیمی

مونترال قدیمی بخشی از مرکز شهر مونترال است که با ساختمان هایی که تاریخ آنها به سال ۱۶۰۰ میلادی برمیگردد در حالت اصلی خود حفظ شده است. این منطقه با خیابان های سنگفرش شده تاریخی و معماری قرن ۱۷ تا ۱۹ خود شخصیتی اروپایی دارد. مونترال قدیمی بین رود سنت لاورنس و مرکز مونترال قرار دارد و حدود ۱ کیلومتر مربع را میپوشاند. کلیساها و موزه های این منطقه جذابیتی خاص دارند.

 

 باغ های گیاه شناسی مونترال

این باغ های ۱۸۵ هکتاری در خیابان شربروک روبروی استادیوم المپیک واقع شده اند و شامل


ادامه مطلب (کلیک کنید)

هزینه زندگی کانادا-ونکوور-تهران-قیمت بنزین-cost of living

cost of living tehran vancouver

هزینه زندگی در ونکوور کانادا ارزان‌تر از تهران است.

 تحقیقات اقتصادی جهان نشان می‌دهد که تنها معیار قابل اتکا برای قدرت خرید شهروندان، حداقل مزد است.

رابطه حداقل مزد با سبد ضروری خانوار نشان‌دهنده خط فقر است، از آنجایی که بعضا بخشی از افراد از بهای بنزین در جهان و مقایسه آن با بهای بنزین در ایران صحبت می کنند، نگارنده بر آن شده تا با عدد و ارقام ثابت کند قدرت خرید حقوق‌بگیران ایرانی اعم از کارگر و کارمند، همه‌ساله رو به کاهش و توانایی قدرت خرید کاهش یافته است.

 حداقل مزد سالانه

نمایه شماره یک نشان‌دهنده حداقل مزد در کشورهای مختلفی است که به‌نحوی قابل مقایسه با ایران هستند زیرا در مقایسه کشورها، صرف مقایسه تولید ناخالص داخلی نمی‌‌تواند گویا باشد بلکه باید توانایی بالقوه و بالفعل را نیز در این مقایسه دخالت داد.   از سوی دیگر حداقل مزد ساعتی کشورهای پیشرفته جهان و نرخ قیمت هر لیتر بنزین نیز نشان‌دهنده آن است که حداقل مزد ساعتی چندین‌برابر بهای یک لیتر بنزین است در حالی که در ایران در بهترین شرایط در سال 2013 حداقل مزد ساعتی معادل 3/08 لیتر بنزین آزاد بوده است.

 

جالب آنکه به استناد گزارش هزینه زندگی در جهان در سال 2013 که توسط مجله اکونومیست منتشر شده، گرانترین شهر جهان توکیو و شهر تهران با رتبه 122 از نقطه‌نظر هزینه زندگی از (جده- عربستان سعودی)، (بخارست- رومانی)، (نیودهلی و موبیا - هند)، و (کراچی- پاکستان) گرانتر بوده است!به نظر می‌‌رسد با توجه به منابع طبیعی کشور (دومین کشور جهان از نظر منابع انرژی) و سایر توانمندی‌های آن به ویژه توانمندی سرمایه‌های انسانی این رتبه، رتبه سقوط سخاوت و رتبه شاخص فلاکت به شمار می‌رود،  باید یادآور شد که صرف بیان قیمت انرژی (قیمت بنزین و گازوییل) یا هرگونه کالا و خدمات دیگر بدون مقایسه با حداقل مزد، مقایسه‌ای بی‌معنی تلقی می‌شود. نمایه شماره (4) نشان می‌دهد مردم کشورهای مختلف چه درصدی از متوسط درآمد روزانه خود را به خرید یک گالن بنزین (حدود 4 لیتر) تخصیص می‌دهند. هندوستان  و فیلیپین با بالاترین نسبت و رتبه ایران از همه کشورهای اروپایی و آمریکایی با توجه به متوسط درآمد روزانه بیشتر است یعنی شهروندان کشورهای آمریکای‌شمالی و اروپا هزینه بنزین آن هم از نوع آلوده داشت پرداخت می‌کنند همین مقایسه در مورد تمامی اقلام زندگی نیز متاسفانه نشان‌دهنده افزایش فوق‌العاده هزینه زندگی در ایران در مقایسه با کشورهای اروپایی با معیار مقایسه حداقل مزد ساعتی است.

 مزد ساعتی و بهای هر لیتر بنزین

بنزین آزاد هر لیتر 1000 تومان

 

نگاهی به نمایه شماره چهار نشان می‌دهد در کشورهای پیشرفته مردم حداکثر پنج تا هشت درصد درآمد روزانه خود را برای خرید یک گالن بنزین تخصیص می‌دهند در حالی که در ایران باوجود آنکه کشوری نفت‌خیز است مردم باید رقمی حدود 18درصد درآمد روزانه خود را به این امر اختصاص دهند! یعنی رقمی به مراتب بیشتر از مردم کشورهای عراق، مصر، کویت، امارات، مالزی، مکزیک، اندونزی، کانادا، آمریکاو...

 

مقایسه دیگری که بین هزینه زندگی در تهران و ونکوور کانادا به عمل آمده، در نمایه شماره (5) هزینه‌های مختلف زندگی در این دو شهر را نمایش می‌دهد. این مقایسه از اختلاف 10 برابر حداقل مزد باوجود آنکه هزینه‌های زندگی در تهران معادل 46 درصد کمتر ازونکوور کاناداست، حکایت دارد. یعنی به تعبیری با توجه به حداقل مزد ساعتی هزینه زندگی در ونکوور کانادا به مراتب کمتر از ایران است.

 

بر اساس این اطلاعات که از تارنمای Numbeo.com استخراج شده در حالی که حداقل دستمزد ساعتی در این تارنما در ونکوور معادل 10دلار و در ایران معادل یک دلار به قیمت ارز مبادله‌‌ای و 80 سنت به قیمت ارز آزاد است، قیمت مصرف‌کننده شامل اجاره‌بها، هزینه رستوران، مواد خوراکی در ونکوور کانادا نسبت به تهران به ترتیب 87/5 ، 89/8 ، 94/4 ، 85 و 95 درصد بیشتر بوده در حالی که قدرت خرید یک شهروند کانادایی حداقل 228 درصد بیش از یک شهروند ایرانی است.از طرف دیگر به استناد آمار مندرج در تارنمای Numbeo شاخص هزینه مصرف در تهران بیش از هزینه زندگی در مالزی، آفریقای‌جنوبی، مکزیک، تایلند، اوکراین، اکوادور، مصر، فیلیپین، اندونزی و الجزایر و صرفا کمتر از شهر نیودهلی است!!نمایه (6) ، نشان‌دهنده آن است که متوسط هزینه زندگی در تهران کمتر از سایر شهرهای منتخب بوده (به استثنای نیودهلی) اما نسبت حداقل مزد در کشورهای یادشده به‌طور متوسط شش الی هفت برابر حداقل مزد در ایران است.

 

یعنی به طریق اولی هزینه زندگی در تهران با توجه به حداقل مزد از همه کشورهای فوق بیشتر است.

 

جمع‌بندی و نتیجه‌گیری 

دقت در نمایه‌های فوق نشان می‌دهد که برخلاف نظر ، هزینه‌های معیشت زندگی مردم نه‌تنها در مقایسه با کشورهای همجوار که حتی در مقایسه با پیشرفته‌ترین کشورهای جهان به نسبت حداقل دستمزد، بسیار گران‌تر است این موضوع جای تامل و نگرانی دارد که چگونه مردم برای تامین یک گالن بنزین بیشتر از کشورهایی که اساسا فاقد منابع نفتی هستند در مقایسه با حداقل مزد، پول بیشتری پرداخت می‌کنند. این افزایش هزینه‌ها متاسفانه نه‌تنها در هزینه بنزین که در کل هزینه‌های معیشت زندگی حتی در مقایسه با کشورهای پیشرفته درجه اول دنیا جای دلواپسی دارد. بنابراین دولتمردان باید بکوشند با اعمال سیاست‌های کوتاه‌مدت منطقی از یک‌سو، افزایش بی‌منطق قیمت‌ها را مهار و از سوی دیگر با اجرای سیاست‌های میان‌مدت قدرت خرید مردم را افزایش دهند زیرا در واقع نمی‌توان به بهانه‌های قیمت واقعی انرژی،  بهای کالاها و خدمات دولتی و غیردولتی را افزایش دهند اما جلو افزایش مزد ساعتی را بگیرند. امیدداریم با توجه به نگرش مثبت موجود در کشور و اهداف مشخص شده رئیس جمهور، شاهد پیشرفت روزافزون میهن اسلامی باشیم.


چند پرونده می توان برای نیروی متخصص فدرال ارسال کرد؟

Multiple Applications for Federal Skilled Worker Canada

چند پرونده می توان برای نیروی متخصص فدرال ارسال کرد؟

با بازگشایی بخش نیروی متخصص فدرال کانادا FSW  تعداد زیادی از افراد در سراسر دنیا برای مهاجرت کانادا اقدام کردند. همانطور که قبلا در خبر بازگشایی نیروی متخصص فدرال 2014 اعلام کردیم، کانادا در 50 رشته نیروی متخصص می پذیرد. بسیاری از این رشته برای اولین بار اعلام شده است و میتواند شانس خوبی برای کسانی که تاکنون اقدام نکرده اند باشد.

درحال حاضر تعداد بیشماری در سراسر دنیا برای اقدام از طریق نیروی متخصص فدرال کانادا تلاش می کنند تا قبل از تکمیل شدن 1000 نفر ظرفیت هر رشته، بتوانند فایل نامبر خود را دریافت کنند.

یکی از راه های افزایش شانس پذیرش در کتگوری FSW ارسال چند پرونده است.(لینک خبر قبلی) البته توجه داشته باشید که تعداد کمی از افراد می توانند با توجه به رشته کاری و تحصیلی و سوابق خود در چند گروه اقدام کنند و شانس خود را قبل از پر شدن سقف یک گروه بدست آورند.

رشته های مورد نیاز در گروه FSW

حدود 25000 پرونده در زیر مجموعه 2014 نیروی متخصص فدرال پذیرفته خواهند شد.متقاضیان باید سابقه کار و مدرک تحصیلی در یکی از 50 رشته مشخص شده داشته باشند. ماکزیمم 1000 پرونده در هر یک از 50 گروه پذیرفته خواهد شد.

هر یک از این 50 رشته دارای یک کد شغلی در کانادا می باشند که به نام NOC-National Occupation Codes شناخته میشوند. هر کد شامل چندین زیر مجموعه است. که به تفصیل در مورد شغل ، استانداردهای شغلی و وظایف فرد و تحصیلات مورد نیاز و سابقه کار آن توضیح داده شده است.

در حال حاضر این 50 رشته شامل مجموعه ای از مشاغل حرفه ای و زیر مجموعه های آن مانند: کامپیوتر، پزشکی، مهندسی، مالی و ... است.

 

ارسال پرونده در چند گروه NOC

دولت کانادا به هر فرد در مورد ارسال چند پرونده در یک زمان برای این برنامه اجازه داده است. البته پرداخت هزینه مربوطه باید به تنهایی و برای هر پرونده جداگانه باشد.

برنامه نیروی متخصص فدرال کانادا از متقاضی حداقل یکسال سابقه کار فول تایم طی ده سال گذشته را می خواهد. بر این اساس چندین سناریو برای افراد با سابقه زیاد می تواند وجود داشته باشد. به مثال های زیر توجه فرمایید:

1-     متقاضی در یک کد شغل NOC  به مدت یکسال سابقه کار دارد و بعد از آن با تغییر شغل مورد نظر در یک کد گروه NOC کاملا متفاوت مشغول به کار می شود. اگر بقیه شرایط زبان، تحصیل و ... را داشته باشد، واجد شرایط ارسال 2 پرونده است.

2-     متقاضی در یک گروه شغلی در حال کار است مانند: financial auditors and accountants همچنین این فرد واجد شرایط financial manager or senior managers in financial services می باشد. پس این فرد می تواند برای هر دو رشته اقدام کند. مثال واضح مدیر مالی یک شرکت تولیدی در ایران است. البته دفتر دار و کمک حسابدار را شامل نمی شود.

3-     متقاضی در شغلی کار می کند که وظایف کاری او شامل دو گروه کد NOC است. مثلا computer programmer می تواند وظایف کاری software developer را داشته باشد. اگر بقیه شرایط لازم را داشته باشد، این فرد می تواند در دو گروه کاری اقدام کند.

4-     هر کدام از زوجین با توجه به رشته تحصیلی و سابقه کارشان می توانند در یک گروه NOC  پرونده ارسال نمایند.

توصیه وکیل به متقاضیان

زمان دقیق پر شدن گروه های شغلی مشخص نیست و کاملا وابسته به محبوبیت رشته مورد نظر بین متقاضیان و تعداد پرونده های ارسالی است. سال گذشته بعضی از رشته ها طی 3 ماه و بعضی از رشته تا روز آخر تکمیل نگردید. در حال حاضر شما تعداد رشته های پر شده را می توانید در بخش نیروی متخصص فدرال وب سایت ما بخوانید.

به گفته آقای گنجی – وکیل رسمی مهاجرت به کانادا – افرادی که دارای شرایط کافی هستند برای بالا بردن شانس خود می توانند چند پرونده ارسال کنند. مخصوصا برای کسانیکه در زیر مجموعه پرستاری و کامپیوتر اقدام می کنند. بالا بردن شانس یعنی اطمینان خاطر کافی در کسب اقامت کانادا در بهترین و سریعترین روش اخذ اقامت دائم کانادا.

همچنین به توصیه آقای گنجی، ارسال چندین پرونده همزمان باعث از بین رفتن هزینه پرداخت شده شما نمی شود زیرا اگر ظرفیت تکمیل شود، پول پرداختی شما بازگردانده خواهد شد.

 

برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه نیروی متخصص کانادا Federal Skilled Worker Canada  کلیک کنید.

برای ارزیابی شرایط خود جهت مهاجرت به کانادا از طریق نیروی متخصص فدرال کانادا 2014 کلیک کنید.

برای تماس با همکاران موسسه مهاجرتی گنجی در دفاتر تهران و کانادا کلیک کنید.

اشتغال زایی و کار در کانادا توسط بنگاه های کوچک و زود بازده

Innovation-Strategies-for-Small-and-Medium-Enterprises

اشتغال زایی و کار در کانادا توسط بنگاه های کوچک و زود بازده

Small and medium enterprises -SMEs

 توفیق‌ کانادا در توسعه‌ بنگاههای‌ کوچک‌ و متوسط‌ و نقش قابل توجه در کاریابی در کانادا موردتوجه‌ سایر کشورهای‌ توسعه‌یافته‌ و درحال‌ توسعه‌ قرار گرفته‌ است. یک‌ چهارم‌ بنگاههای‌ کوچک‌ و متوسط‌ کانادا در تولید کالا و بقیه‌ در بخش‌ خدمات‌ فعال‌ هستند. در سال‌ ۲۰۰۱ حدود پنج‌ میلیون‌ نفر معادل‌ ۴۷ درصد کل‌ نیروی‌ انسانی‌ شاغل‌ در بخش‌ خصوصی‌ کانادا در بنگاههای‌ با کمتر از ۱۰۰ نفر و ۶/۱ میلیون‌ نفر دیگر معادل‌ ۱۶ درصد برای‌ بنگاههای‌ متوسط‌ کار می‌کردند. شورای‌ تحقیقات‌ ملی‌ کانادا بازوی‌ موثر در توسعه‌ نوآوریهاست‌ و با انجام‌ تحقیقات‌ هدفمند و همکاری‌ با دانشگاهها به‌ تهیه‌ توصیه‌های‌ استراتژیک‌ مبادرت‌ می‌ورزد. سایت‌ اطلاعاتی‌ وزارت‌ صنایع‌ کانادا معتبرترین‌ منبع‌ کارآفرینان‌ و مدیران‌ بنگاههای‌ صنعتی‌ و خدماتی‌ است.

در هر فصل‌ در کانادا نمایشگاهی‌ برای‌ اطلاع‌رسانی‌ به‌ بنگاههای‌ کوچک‌ و متوسط‌ برپا می‌شود. شرکت‌ تیم‌ کانادا که‌ توسط‌ دولت‌ تاسیس‌ شده‌ است، نیاز شرکتهای‌ کانادایی‌ برای‌ ورود به‌ بازارهای‌ خارجی‌ را فراهم‌ می‌سازد.

‌توسعه‌ کسب‌وکار کوچک‌ و متوسط‌(SMEs) در کانادا همواره‌ محوریت‌ استراتژیک‌ خود را در برنامه‌های‌ کلان‌ توسعه‌ اقتصادی‌ دولت‌ کانادا داشته‌ است. این‌ اولویت‌ بویژه‌ در دهه‌ اخیر به‌ شکلی‌ نظام‌ یافته‌ در حوزه‌های‌ تحقیقاتی، آموزشی، سیاستگذاری‌ و اجرایی‌ موردتاکید دولت‌ فدرال‌ و مقامات‌ استانی‌ قرار گرفته‌ و در ایجاد و تقویت‌ موسسات، نهادها و برنامه‌های‌ حمایتی‌ تبلور یافته‌ است.

‌توفیق‌ برنامه‌ توسعه‌SMEs در کانادا مورد توجه‌ سایر کشورهای‌ توسعه‌ یافته‌ و درحال‌ توسعه‌ قرار گرفته‌ و بعضاً‌ دولت‌ کانادا برای‌ انتقال‌ این‌ تجربه‌ با کشورهای‌ درحال‌ توسعه‌ همکاری‌ دارد. به‌نظر می‌آید که‌ توسعه‌ کسب‌وکار کوچک‌ و متوسط‌ در کشور ما نیز به‌عنوان‌ راهکار اصلی‌ جهت‌ حل‌ مشکل‌ اشتغال‌ و درنهایت‌ ساماندهی‌ توسعه‌ اقتصادی‌ موردتاکید مسئولان‌ و برنامه‌ریزان‌ اقتصادی‌ قرار گرفته‌ و در این‌ رهگذر قطعاً‌ مطالعات‌ تطبیقی‌ و ارزیابی‌ تجربه‌ سایر کشورها باید مطمح‌ نظر باشد. نگارنده‌ توفیق‌ این‌ امر را داشته‌ است‌ که‌ در یک‌ سال‌ گذشته‌ تجربه‌ توسعه‌SMEs در کانادا را از نزدیک‌ مورد مطالعه‌ و ارزیابی‌ قرار داده‌ و در این‌ راستا مقاله‌ حاضر به‌ عنوان‌ چکیده‌ و مطلع‌ بحث‌ نگاشته‌ شده‌ است.


۱ - جایگاه‌SMEs در کانادا از نگاه‌ آمار

‌۱-۱ تعریف‌ «کوچک» و «متوسط»: راههای‌ مختلفی‌ برای‌ تعریف‌ اندازه‌ یک‌ بنگاه‌ و یا یک‌ کسب‌وکار وجود دارد: مقدار فروش‌ سالیانه‌ و یا درآمد خالص‌ و ناخالص‌ میزان‌ داراییها و یا تعداد کارکنان‌ ازجمله‌ معیارهای‌ متعارف‌ این‌ تعریف‌ هستند. وزارت‌ صنایع‌ کانادا(INDUSTRY CANADA) معیار تعداد کارکنان‌ را به‌ کار می‌گیرد و بر این‌ اساس:

- یک‌ بنگاه‌ تولید کالا با کمتر از یکصد نفر کوچک‌ تلقی‌ می‌شود، حال‌ آنکه‌ برای‌ بنگاههای‌ خدماتی‌ نقطه‌ تمایز کمتر از ۵۰ نفر است. بیشتر از معیار فوق‌ تا مرز ۵۰۰ نفر بنگاه‌ متوسط‌"MEDIUM" تلقی‌ شده‌ و عبارت‌SMALL AND MEDIUM ENTERPRISES به‌ کلیه‌ بنگاههای‌ مشمول‌ دو معیار مزبور اطلاق‌ می‌گردد.

 ‌۲-۱ جمعیت‌SMEs در کانادا: در دسامبر ۲۰۰۱، تعداد کسب‌وکارهای‌ ثبت‌ شده‌ و اعلام‌ شده‌ توسط‌ سازمان‌ آمار کانادا (STATISTICS CANADA) حدود ۲/۲ میلیون‌ بوده‌ است. حدود نیمی‌ از این‌ تعداد بنگاههایی‌ بوده‌اند که‌ دارای‌ حداقل‌ یک‌ حقوق‌بگیر رسمی‌ بوده‌ و تعداد کارکنان‌ بقیه‌ در چارچوب‌ آمار رسمی‌ قابل‌ ارائه‌ نبوده‌ و احتمالاً‌ آنها از کارگران‌ موقت‌ استفاده‌ کرده‌اند.‌ ‌از نظر توزیع‌ جغرافیایی، ۵۸ درصد بنگاهها در ایالتهای‌ اونتاریو(ONTARIO) و کبک‌۵۳ (QUBEC) درصد در ایالات‌ غربی‌ و ۶ درصد بقیه‌ در ایالات‌ شرقی‌ فعالیت‌ دارند. ‌از یک‌ میلیون‌ بنگاه‌ شناسایی‌ شده‌ دارای‌ حقوق‌بگیر، حدود ۳۰۰۰ یا ۳/۰ درصد دارای‌ بیش‌ از ۵۰۰ نفر، ۹۸ درصد دارای‌ زیر یکصدنفر، ۷۵ درصد زیر ۱۰ نفر و ۵۹ درصد دارای‌ یک‌ تا ۴ نفر کارمند بوده‌اند.

‌یک‌ چهارم‌ بنگاههای‌ کانادا در تولید کالا و بقیه‌ در بخش‌ خدمات‌ فعال‌ هستند. بنگاههای‌ تولیدی‌ دارای‌ زیر یکصد نفر دربرگیرنده‌ ۹۷ درصد کل‌ بنگاههای‌ تولیدی‌ و بنگاههای‌ ارائه‌دهنده‌ خدمات‌ دارای‌ نیروی‌ انسانی‌ کمتر از ۵۰ نفر ۹۵ درصد از کل‌ را تشکیل‌ می‌دهند.

‌۳-۱ میزان‌ ورودی‌ و خروجی‌:SMEs عمدتاً‌ در طول‌ دو دهه‌ ۱۹۸۰، سالیانه‌ حدود ۰۰۰ر۱۵۰ بنگاه‌ کوچک‌ و متوسط‌ جدید (با نیروی‌ انسانی‌ زیر ۵۰۰ نفر) وارد بازار شده‌ و درهمین‌ برهه، میزان‌ خروجی‌ این‌ بنگاهها از بازار ۰۰۰ر۱۲۰ تا ۰۰۰ر۱۴۰ بوده‌ است. این‌ میزان‌ خروجی‌ به‌تدریج‌ افزایش‌ یافته‌ است، به‌طوری‌ که‌ در مقطع‌ ۹۱-۱۹۹۰ از میزان‌ ورودی‌ فراتر رفته‌ است. پس‌ از رکود سالهای‌ اول‌ دهه‌ ۹۰ مجدداً‌ میزان‌ ورود از مرز ۰۰۰ر۱۵۰ بنگاه‌ در سال‌ گذشته‌ و به‌تدریج‌ آمار خروجی‌ از بازار تقلیل‌ یافت. در نگاه‌ کلی‌ در شرایط‌ توسعه‌ اقتصادی‌ میزان‌ ورود و تولد بنگاههای‌ جدید افزایش‌ یافته‌ و در شرایط‌ رکود پایین‌ می‌آید، حال‌ آنکه‌ آمار خروج‌ از بازار درجهت‌ عکس‌ وضعیت‌ اقتصادی‌ نوسان‌ دارد.

‌۴-۱ آمار ورشکستگی: تنها بخش‌ کوچکی‌ از بنگاههای‌ خروجی‌ از بازار، پرونده‌ ورشکستگی‌ تشکیل‌ می‌دهند. به‌طور متوسط‌ در طول‌ ۱۲ سال‌ گذشته‌ میزان‌ سالیانه‌ ورشکستگی‌ بنگاهها در کانادا حدود ۰۰۰ر۱۲ بنگاه‌ بوده‌ است. این‌ آمار از میزان‌ ۰۰۰ر۱۱ در سال‌ ۱۹۹۰ به‌ عدد ۰۰۰ر۱۴ در ۱۹۹۶ رسید و از آن‌ پس‌ به‌تدریج‌ روبه‌ کاهش‌ گذاشت‌ و به‌ سطح‌ ۰۰۰ر۱۱ در سال‌ ۲۰۰۱ رسید. در مورد طول‌ عمر یا میزان‌ بقاBUSINESS ) SURVIVAL) به‌طورکلی‌ می‌توان‌ گفت‌ که‌ احتمال‌ شکست‌ در سه‌ سال‌ اول‌ فعالیت‌ خصوصاً‌ برای‌ بنگاههای‌ خیلی‌کوچک‌ (MICRO BUSINESS) که‌ دارای‌ زیر ۵ نفر نیرو هستند بالاتر است.

‌۵-۱ میزان‌ اشتغال‌ در:SMEs در سال‌ ۲۰۰۱، حدود ۵ میلیون‌ نفر معادل‌ ۴۷ درصد کل‌ نیروی‌ انسانی‌ شاغل‌ در بخش‌ خصوصی‌ در بنگاههای‌ با کمتر از ۱۰۰ نفر شاغل‌ بوده‌ و ۶/۱ میلیون‌ دیگر معادل‌ ۱۶ درصد برای‌ بنگاههای‌ متوسط‌ (۴۹۹-۱۰۰ نفر) کار می‌کردند. درمجموع‌ بنگاههای‌ کوچک‌ و متوسط‌ کانادا ۶۲ درصد کل‌ شاغلان‌ در بخش‌ خصوصی‌ یعنی‌ ۶/۶ میلیون‌ نفر را در استخدام‌ داشتند. توزیع‌ اشتغال‌ برحسب‌ اندازه‌ بنگاه‌ در صنایع‌ مختلف‌ تفاوت‌ دارد. در ده‌ صنعت‌ که‌ بنگاههای‌ کوچک‌ نقش‌ فراگیرتری‌ دارند بیش‌ از نیمی‌ از نیروی‌ انسانی‌ شاغلند. مثلاً‌ سهم‌ بنگاههای‌ کوچک‌ (با زیر یکصد نفر) در کل‌ اشتغال‌ صنعت‌ ساخت‌ و ساز ۷۸ درصد، در صنعت‌ توزیع‌ عمده‌ ۵۵ درصد، در خرده‌فروشی‌ ۵۰ درصد، در صنایع‌ مربوط‌ به‌ جنگل‌ ۵۹ درصد، در بخش‌ معدن‌ ۲۶ درصد و در صنایع‌ تولیدی‌ ۳۷ درصد است. ازنظر کل‌ اشتغال‌ حاصله‌ در حوزه‌ بنگاههای‌ کوچک، بیش‌ از ۶۰ درصد متعلق‌ به‌ بخشهای‌ توزیع‌ کوچک‌ و توزیع‌ عمده، تولید صنعتی، ساخت‌ و ساز، و هتل‌داری‌ و غذا است.

‌۶-۱ اشتغالزایی: در دوره‌ ۲۰۰۰-۱۹۹۴، نسبت‌ سهم‌ تولید شغل‌ توسط‌ بنگاههای‌ کوچک‌ و متوسط‌ و بزرگ‌ متغیر بوده‌ است. در سالهای‌ ۹۵-۱۹۹۴ بیشتر تولید شغل‌ توسط‌ بنگاههای‌ کوچک‌ و در سالهای‌ ۹۷-۹۶ بنگاههای‌ متوسط‌ میدان‌دار بودند. در سه‌ سال‌ آخر دهه‌ گذشته، بنگاههای‌ کوچک‌ حدود ۱۴ مشاغل‌ جدید را ایجاد کردند، درحالی‌ که‌ بیش‌ از نیمی‌ از اشتغال‌ توسط‌ بنگاههای‌ بزرگ‌ صورت‌ گرفت. براساس‌ آمار در سال‌ ۲۰۰۱، نرخ‌ افزایش‌ شغل‌ آهسته‌تر شد به‌طوری‌ که‌ در سه‌ ماهه‌ اول‌ به‌ ۰۰۰ر۴۰۰ شغل‌ و در سه‌ ماهه‌ آخر به‌ حدود ۰۰۰ر۱۰۰ رسید.

‌۷-۱ میزان‌ درآمد شاغلین‌ در بنگاههای‌ کوچک‌ و متوسط: در سال‌ ۲۰۰۱، متوسط‌ دریافتی‌ شاغلان‌ در بخش‌ خصوصی‌ کانادا حدود ۶۷۶ دلار کانادا در هفته‌ بوده‌ است. دریافتی‌ کارکنان‌ بنگاههای‌ کوچک‌ (با کمتر از ۱۰۰ نفر) زیر این‌ متوسط‌ بوده‌ است‌ درحالی‌ که‌ متوسط‌ دریافتی‌ حقوق‌ بگیران‌ بنگاههای‌ متوسط‌ (۵۰۰-۱۰۰ نفر) ۷۰۱ دلار کانادا در هفته، و در بنگاههای‌ بزرگ‌ بالغ‌ به‌ ۷۵۳ دلار کانادا در هفته‌ گزارش‌ شده‌ است. قابل‌ ذکر است‌ که‌ به‌طور متوسط‌ در سال‌ ۲۰۰۱ شاغلان‌ بخش‌ تولید کالا ۲۴۲ دلار در هفته‌ بیشتر از افراد شاغل‌ در بخش‌ خدمات‌ دریافتی‌ داشتند.

‌۸-۱ سهم‌SMEs در تولید ناخالص‌ ملی‌ کانادا: براساس‌ تخمین‌ سازمان‌ توسعه‌ و همکاریهای‌ اقتصادی‌۳۴ (OECD) درصد تولید ناخالص‌ داخلی‌ متعلق‌ به‌ بخش‌ خصوصی‌ کانادا از آن‌SMEs است.

۹-۱ خوداشتغالی‌:(SELFE-EMPLOYMENT) در کانادا حدود ۳/۲ میلیون‌ نفر از جمعیت‌ فعال‌ به‌عنوان‌ «SELF-EMPLOYED» شناسایی‌ می‌شوند. اینها در استخدام‌ بنگاهی‌ ثبت‌ شده‌ نبوده‌ و اصطلاحاً‌ خویش‌فرما هستند. نسبت‌ دقیقی‌ بین‌ این‌ نیروی‌ فعال‌ و تعداد ۲/۲ میلیون‌ کسب‌وکار ثبت‌ شده‌ در کانادا نمی‌توان‌ تعریف‌ کرد. در ۲۵ سال‌ گذشته‌ خویش‌فرما(SELFE-EMPLOYMENT) سالیانه‌ با نرخ‌ متوسط‌ ۳ درصد رشد داشته‌ و در سال‌ ۲۰۰۱ تعداد کل‌ شاغلان‌ در این‌ طبقه‌بندی‌ بالغ‌ بر ۱۵ درصد نیروی‌ کار کانادا بودند. جالب‌ است‌ بدانیم‌ که‌ سهم‌ زنان‌ در این‌ حوزه‌ از ۲۵ درصد در سال‌ ۱۹۷۶ به‌ ۳۳ درصد در سالهای‌ اخیر رسیده‌ و این‌ گویای‌ حمایت‌ همه‌جانبه‌ای‌ است‌ که‌ از کارآفرینی‌ زنان‌ می‌شود. به‌طورکلی‌ گرایش‌ روزافزون‌ به‌سمت‌ خویش‌فرما (SELFE-EMPLOYMENT) در کانادا موجب‌ حمایت‌ از رشد اشتغال‌ شده‌ است.۲ - سازمانها و موسسات‌ حمایت‌ کننده‌ و خدمات‌دهنده‌ به‌SMEs


‌سازمانها و نهادهای‌ مربوط‌ به‌ توسعه‌SMEs در کانادا در چارچوب‌ فدرال‌ و استانی‌ تشکیل‌ شده‌ و در حوزه‌های‌ ذیل‌ فعالند:

▪ حمایتهای‌ کلیدی‌ و قانونی‌ و اطلاع‌رسانی‌

▪ تامین‌ منابع‌ انسانی‌

▪ توسعه‌ صادرات‌

▪ خدمات‌ مربوط‌ به‌ مالیات‌

▪ مدیریت‌ و توسعه‌ مهارتها

▪ علوم‌ و تکنولوژی‌ و نوآوری‌

▪ مهارتهای‌ مربوط‌ به‌ تجارت‌ الکترونیکی‌E-COMMERCE

▪ آشنایی‌ با قوانین‌ فدرال‌ و نحوه‌ کار و معامله‌ با دستگاههای‌ فدرال.


این‌ سازمانها عمدتاً‌ عبارتند از:

‌۱-۲ وزارت‌ صنایع‌ کانادا:CANADA) (INDUSTRY در حوزه‌ دولت‌ فدرال‌ سیاستگذاری‌ و برنامه‌های‌ حمایتی‌SMEs توسط‌ وزارت‌ صنایع‌ کانادا در چارچوب‌ INDUSTRIAL PORTFOLIO که‌ دربرگیرنده‌ ۱۳ سازمان‌ دولتی‌ است‌ تعیین‌ و ابلاغ‌ و هماهنگ‌ می‌شود. حوزه‌ ستادی‌ وزارت‌ صنایع‌ کانادا نقش‌ مرکزی‌ در توسعه‌ سیاستهای‌ مربوط‌ به‌بخش‌ صنعت‌ داشته‌ و دارای‌ زیربخشهای‌ تخصصی‌ است(بخش‌سیاستهای‌ کسب‌ و کار کوچک‌(SMALL BUSINESS POLICY BRANCH .

وزارت‌ صنایع‌ کانادا، تنها سازمان‌ در دولت‌ فدرال‌ است‌ که‌ مسئول‌ نظارت‌ بر فعالیتهای‌SMEs در مناطق‌ مختلف‌ و زیربخشهای‌ صنعتی‌ بوده‌ و تحولات‌ بازار را زیرنظر دارد. این‌ بخش‌ با همکاری‌ و هماهنگی‌ سایر سازمانهای‌ فعال‌ در حوزه‌SMEs درجهت‌ توسعه‌ سیاستهای‌ هماهنگ‌ و موثر توسعه‌SMEs در کشور پیشنهادهای‌ لازم‌ را برای‌ دولت‌ فدرال‌ تهیه‌ کرده‌ و امر مهم‌ اطلاع‌رسانی‌ و اشاعه‌ تحلیلها و گزارشهای‌ مربوطه‌ را به‌عهده‌ دارد.


‌۲- سازمان های فعال در کانادا

‌۲-۲ سازمانهای‌ فعال‌ توسعه‌ در مناطق‌ و استانهاREGIONAL ) :DEVELOPMENT AGENCIES) زیر نظر وزارت‌ صنایع‌ کانادا چهار سازمان‌ یا دپارتمان‌ با مسئولیت‌ توسعه‌ اقتصادی‌ در مناطق‌ و با تکیه‌ خاص‌ بر توسعه‌SMEs تشکیل‌ شده‌ است. این‌ سازمانها با همکاری‌ با دولتهای‌ استانی‌ و مسئولان‌ استانی‌ درجهت‌ ارائه‌ حمایتهای‌ مالی‌ و حمایتی‌ با عنایت‌ به‌ مقتضیات‌ هر منطقه، برنامه‌ریزی‌ و اقدام‌ می‌کنند. بعضی‌ از این‌ خدمات‌ مستقیماً‌ توسط‌ این‌ موسسات‌ تامین‌ مالی‌ و اجرا می‌شوند و بعضی‌ دیگر با هماهنگی‌ و تجهیز و به‌کارگیری‌ امکانات‌ و نهادهای‌ محلی‌ و بخش‌ خصوصی‌ هر منطقه‌ به‌ ثمر می‌نشینند. این‌ سازمانها عبارتند از:

O FEDERAL ECONOMIC DEVELOPMENT INITIATIVE IN NORTHERN ONTARIO

O ATLANTIC CANADA OPPORTUNITY AGENCY

O CANADA ECONOMIC DEVELOPMENT FOR QUEBEC REGION

O WESTERN ECONOMIC DIVERSIFICATION CANADA

‌۳-۲ بانک‌ توسعه‌ کسب‌وکار کاناداBUSINESS DEVELOPMENT BANK OF :CANADA (BDC) این‌ بانک‌ که‌ تماماً‌ متعلق‌ به‌ دولت‌ کانادا است‌ نقش‌ اصلی‌ را در اعمال‌ سیاستهای‌ دولت‌ در حوزه‌ توسعه‌SMEs داشته‌ و به‌عنوان‌ بازوی‌ اصلی‌ دولت‌ و بانک‌ تخصصی‌ بنگاههای‌ کوچک‌ و متوسط‌ در بازار مالی‌ عمل‌ می‌کند. ‌این‌ بانک‌ با به‌کارگیری‌ سرمایه‌ اولیه‌ و سودهای‌ حاصله‌ عملیاتی‌ هر سال‌ خود و نیز با تامین‌ منابع‌ مالی‌ از بازار، با تضمین‌ دولت‌ به‌عنوان‌ مکمل‌ بانکها و موسسات‌ مالی‌ بخش‌ خصوصی‌ در حمایت‌ ازSMEs عمل‌ می‌کند.همچنین‌ حسب‌ تغییر شرایط‌ بازار، محصولات‌ مالی‌ و ابزارهای‌ جدید و منعطف‌ را ابداع‌ کرده‌ و به‌ کارآفرینان‌ در مرحله‌ شروع‌ کار و نیز در بقیه‌ مراحل‌ وام‌ پرداخت‌ می‌کند. این‌ بانک‌ حق‌ دریافت‌ سپرده‌ ندارد و تنها ازطریق‌ سود حاصله‌ خدمات‌ ارائه‌ شده‌ به‌ حدود ۱۹۰۰۰ مشتری‌ در بخش‌SME اداره‌ می‌شود.

‌۴-۲ بانک‌ توسعه‌ صادرات‌ کاناداEXPORT DEVELOPMENT CANADA(EDC) : بانک‌ متعلق‌ به‌ دولت‌ بوده‌ و زیرنظر وزارت‌ امورخارجه‌ و تجارت‌ بین‌المللی‌ کانادا اداره‌ می‌شود بانک‌ توسعه‌ صادرات‌ کانادا اختصاصاً‌ به‌ صادرکنندگان‌ و سرمایه‌گذاران‌ کانادایی‌ در بازارهای‌ دیگر سرویس‌ می‌دهد. این‌ بانک‌ تخصصی‌ به‌ صادرکنندگان‌ درجهت‌ ارزیابی‌ بازارهای‌ هدف‌ و نیز مدیریت‌ شرایط‌ پیچیده‌ و پرریسک‌ بازارها یاری‌ رسانده‌ و به‌عنوان‌ پوشش‌ دهنده‌ ریسک‌ صادرات‌ عمل‌ می‌کند. در سال‌ گذشته‌ مبلغ‌ ۴۵ میلیارد دلار کانادایی‌ حجم‌ قراردادهای‌ صادراتی‌ و سرمایه‌گذاری‌ ازطریق‌ این‌ بانک، ساماندهی‌ شده‌ و ۹۰ درصد مشتریان‌ این‌ بانک‌SMEsبوده‌اند.

‌۵-۲ شورای‌ تحقیقات‌ ملی‌:NATIONAL RESEARCH COUNCIL(NRC) این‌ شورا بخشی‌ ازINDUSTRY PORTFOLIO است‌ و به‌عنوان‌ پیشروترین‌ موسسه‌ تحقیق‌ و توسعه‌ در کانادا و بازوی‌ موثر در توسعه‌ نوآوریها و توسعه‌ اقتصادی‌ مبتنی‌ بر علم‌ و تکنولوژی‌ فعالیت‌ دارد. با انجام‌ تحقیقات‌ کانونی‌ و هدفمند با همکاری‌ با بخشهای‌ صنعتی، دانشگاهها و سایر بخشهای‌ دولتی‌ به‌عنوان‌ بازیگر اصلی‌ در سیستم‌ نوآوری‌ کانادا عمل‌ کرده‌ و در این‌ مهم‌ به‌ تهیه‌ توصیه‌های‌ استراتژیک‌ مبادرت‌ می‌ورزدNRC . در چارچوب‌ شبکه‌ تکنولوژی‌ کاناداCANADIAN TECNOLOGY NETWORK (CTN) و برنامه‌ تسهیل‌ تحقیقات‌ صنعتی‌ کاناداINDUSTRIAL RESEARCH ASSISTANCE PROGRAM (IRAP) با بنگاههای‌ اقتصادی‌ همکاری‌ دارد. این‌ همکاری‌ جهت‌ توسعه‌ کالاها و فرایندهای‌ تولید بنگاهها تنظیم‌ شده‌ و ازطریق‌ ۱۶ موسسه‌ تحقیقاتی‌ و ۴ موسسه‌ مطالعاتی‌ تکنولوژی‌ زیرنظرNRC انجام‌ می‌شودSMEs . بیشترین‌ استفاده‌کننده‌ خدمات‌ این‌ موسسات‌ تحقیقاتی‌ در مراحل‌ تهیه‌ امکان‌سنجی‌ها، انتخاب‌ تکنولوژی‌ تولید و بهبود و فرایندهای‌ فعال‌ هستند.

‌۶-۲ سایر موسسات‌ فدرال‌ ارائه‌دهنده‌ خدمات‌ تخصصی: مانند سایر کشورها، این‌گونه‌ موسسات‌ در حوزه‌های‌ تخصصی‌ به‌SMEs خدماتی‌ مانند کمک‌ به‌ سیاستها و روشهای‌ مالیاتی، برنامه‌ریزی، توسعه‌ منابع‌ انسانی، توسعه‌ صادرات‌ و سایر خدمات‌ تخصصی‌ ارائه‌ می‌دهند.

‌۷-۲ مراکز ارائه‌ دهنده‌ خدمات‌ متمرکزCBSCs)CANADA BUSINESS SERVICE ) :CENTRES این‌ مراکز زیرنظر وزارت‌ صنایع‌ کانادا فعالیت‌ دارند و دسترسی‌ به‌ اطلاعات، خدمات‌ و برنامه‌های‌ ارائه‌ شده‌ توسط‌ تمام‌ سطوح‌ دولت‌ را برای‌ بنگاهها تسهیل‌ می‌کنند. CBSCها بر ۱۲ مرکز در تمام‌ استانها فعالند و نمودار عینی‌ همکاری‌ و هماهنگی‌ موسسات‌ فدرال‌ با مسئولان‌ و موسسات‌ استانی‌ در جهت‌ توسعه‌ فعالیت‌ بنگاهها به‌شمار می‌روند و مورد مراجعه‌ روزمره‌ کارآفرینان‌ قرار می‌گیرند.

‌۸-۲ شرکتهای‌ مسئول‌ توسعه‌ محلی‌COMMUNITY FUTURES DEVELOPMENT :CORPORATIONS (CFDCs) بیش‌ از ۲۵۰ شرکت‌ از این‌ نوع‌ در سراسر کانادا فعالند. این‌ موسسات‌ عامه‌ المنفعه‌ جهت‌ کمک‌ به‌ توسعه‌ اقتصادی‌ مناطق‌ پراکنده‌ روستایی‌ تشکیل‌ شده‌ و توسط‌ اعضای‌ هیئت‌ مدیره‌ افتخاری‌ اداره‌ می‌شوند. این‌ شرکتها در ابتدای‌ تاسیس‌ مبلغ‌ تا ۵/۱ میلیون‌ دلار به‌عنوان‌ سرمایه‌ اولیه‌ از دولت‌ دریافت‌ کرده‌ و سالیانه‌ مبلغ‌ ۰۰۰ر۲۰۰ دلار به‌عنوان‌ کمک‌ هزینه‌ به‌ آنها پرداخت‌ می‌شود. وظیفه‌ اصلی‌ این‌ شرکتها کمک‌ به‌ توسعه‌ اقتصاد محلی‌ از طریق‌ ارائه‌ کمکهای‌ مالی‌ و فنی‌ و مدیریتی‌ به‌ کار وکسب‌ و کوچک‌ است.

‌۹-۲ تشکلهاTHE CANADIAN FEDERATION OF INDEPENDENT :BUSINESS(CFIB) این‌ فدراسیون‌ سراسری‌ دارای‌ شبکه‌ سراسری‌ در کانادا بوده‌ و۰۰۰ر۷۰ عضوSMEs دارد. این‌ فدراسیون‌ به‌عنوان‌ مدافع‌SMEsنظرات‌ آنها را مرتباً‌ به‌ دولت‌ منعکس‌ کرده‌ تا قوانین‌ در جهت‌ توسعه‌SMEs اصلاح‌ شود. برای‌ پشتیبانی‌ از این‌ هدف‌ به‌طور مداوم‌ بررسیها و تحقیقات‌ لازم‌ را به‌عمل‌ آورده‌ و همزمان‌ خدمات‌ مشاوره‌ مدیریت‌ به‌ اعضا ارائه‌ می‌دهد.‌۱۰-۲ اتاق‌ بازرگانی‌ کاناداCANADIAN CHAMBER OF COMMERCE(CCC): به‌عنوان‌ بزرگترین‌ تشکل‌ سراسری‌ و نماینده‌ بنگاهها در هر اندازه‌ بوده‌ و ریشه‌ در کلیه‌ تشکلهای‌ کوچک‌ منطقه‌ای‌ در سراسر کانادا دارد. اعضای‌ این‌ تشکل‌ به‌نوبه‌ خود اقدام‌ به‌ تشکیل‌ اتاقهای‌ بازرگانی، اتحادیه‌های‌ منطقه‌ای‌ و هیئتهای‌ تجاری‌ می‌کنندCCC . هم‌ به‌عنوان‌ وکیل‌ و حامی‌ کسب‌ و کار بعضاً‌ طرف‌ مقابل‌ دولت‌ قرار گرفته‌ و در جهت‌ تسهیل‌ شرایط‌ رقابتی، سودآوری‌ و تولید اشتغال‌ با دولت‌ همکاری‌ دارد.


۳ - برنامه‌های‌ عمده‌ حمایتی‌

‌‌از سال‌ ۱۹۹۳ که‌ دولت‌ کنونی‌ کانادا بر سر کار آمده، در جهت‌ استقرار محیطی‌ مساعدتر برای‌ توسعه‌ کسب‌ وکار توفیق‌ داشته‌ است. مشخصه‌ این‌ شرایط‌ محیطی‌ تدوین‌ قوانین‌ و مقررات‌ کاراتر بازار، بودجه‌ معادل، تورم‌ پایین، تسهیل‌ و کاهش‌ هزینه‌های‌ راه‌اندازی‌(STARTUP) و وضعیت‌ مالیاتی‌ بسیار مساعد و پشتوانه‌ تکنولوژیکی‌ قوی‌ است. در حالی‌ که‌ سیاستگذاری‌ موجود به‌طور یکنواخت‌ شرایط‌ را برای‌ کلیه‌ بنگاهها صرفنظر از اندازه‌ مساعد کرده، دولت‌ باتوجه‌ خاص‌ به‌SMEs ، سیاستها و برنامه‌های‌ حمایتی‌ ویژه‌ای‌ در جهت‌ هرچه‌ هموارکردن‌ توسعه‌SMEs و رفع‌ موانع‌ محیطی‌ و مقرراتی‌ دنبال‌ کرده‌ است. ابتکارات‌ و اقدامات‌ زیر از آن‌ جمله‌ است:

‌۱-۳ قانون‌ تامین‌ منابع‌ مالی‌ بنگاههای‌ کوچک‌CANADA SMALL BUSIENES :FINANCING ACT (CSBFA) براساس‌ این‌ قانون‌ دولت‌ وام‌ بانکها، موسسات‌ اعتباری‌ وسایر موسسات‌ فعال‌ و معتبر مالی‌ را به‌ صاحبان‌ کسب‌ و کار کوچک‌ تضمین‌ می‌کند. براین‌ اساس‌ خرید یا بازسازی‌ ماشین‌آلات، ابنیه‌ و یا تجهیز امکانات‌ بنگاهها تا مرز ۹۰ درصد و تا سقف‌ ۰۰۰ر۲۵۰ دلار تامین‌ مالی‌ می‌شود.

در این‌ سقف‌ ۱۵ درصد زیان‌ احتمالی‌ توسط‌ وام‌ دهنده‌ و ۸۵ درصد بقیه‌ توسط‌ دولت‌ جذب‌ می‌شود. وام‌ گیرنده‌ به‌ دولت‌ در هنگام‌ تقاضا ۲ درصد مبلغ‌ را پرداخت‌ کرده‌ و بالاترین‌ نرخ‌ بهره‌ اعمالی‌ معادل‌ بهترین‌ نرخ‌ متعارف‌ بانکها به‌اضافه‌ ۳ درصد تعیین‌ می‌گردد. این‌ نرخ‌ شامل‌ پرداخت‌ سالیانه‌ ۲۵/۱ درصد به‌ دولت‌ بابت‌ هزینه‌های‌ اداری‌ این‌ امر نیز می‌شود که‌ توسط‌ موسسه‌ مالی‌ پرداخت‌ می‌شود.

‌۲-۳ سایت‌ اطلاعاتی:"STRATEGIS" این‌ سایت‌ وابسته‌ به‌ وزارت‌ صنایع‌ کانادا بوده‌ و در سطح‌ گسترده‌ استفاده‌ می‌شود. این‌ سایت‌ به‌عنوان‌ اولین‌ و معتبرترین‌ منبع‌ مورد مراجعه‌ توسط‌ کارآفرینان‌ و مدیران‌ بنگاههای‌ صنعتی‌ و خدماتی‌ و محققان‌ قرار می‌گیرد. در این‌ سایت‌ اطلاعاتی‌ جامع‌ در خصوص‌ ۰۰۰ر۱۷۵ شرکت‌ ثبت‌ شده‌ در کانادا آمار و اطلاعات‌ تجاری‌ و سرمایه‌گذاری، تحلیلهای‌ مرتبط‌ به‌ بازار گروههای‌ کالائی‌ زیربخشهای‌ صنعتی، لیست‌ اتحادیه‌های‌ ذی‌ربط‌ هر صنعت، ابداعات‌ تکنولوژیک، سیاستهای‌ راجع‌ به‌SMEs ، مقررات‌ و دستورالعملهای‌ دولتی‌ درخصوص‌ ثبت‌ و اخذ مجوزهای‌ خاص‌ و تغییرات‌ قوانین، منابع‌ و ماخذ آموزشی‌ و فرصتهای‌ شغلی‌ در دست‌ است.

‌۳-۳ نمایشگاههای‌ اطلاع‌رسانی‌ برای‌ کسب‌ وکارهای‌ کوچک‌SMALL BUSINESS :INFO FAIRS در چند سال‌ گذشته‌ دولت‌ در چارچوب‌ یک‌ ابتکار بسیار مفید و موثر، در هرفصل‌ در یکی‌ از شهرهای‌ عمده‌ کانادا نمایشگاهی‌ جهت‌ اطلاع‌رسانی‌ به‌ بخش‌SMEs تشکیل‌ داده‌ است. در این‌ نمایشگاهها، کلیه‌ نهادها و موسسات‌ سیاستگذار، حامی‌ و اطلاع‌رسانی‌ مربوط‌ به‌SMEs دارای‌ غرفه‌ و نماینده‌ بوده‌ و به‌ توجیه‌ مراجعه‌کنندگان‌ می‌پردازند. همزمان‌ سمینارها و میزگردهای‌ تخصصی‌ به‌موازات‌ برقراری‌ نمایشگاه‌ تشکیل‌ می‌گردد. تاکنون‌ ۰۰۰ر۸۹ کارآفرین‌ در این‌ نمایشگاهها شرکت‌ جسته‌اند.

‌۴-۳ برنامه‌ توسعه‌ تحقیقات‌ و آزمایشهای‌ علمی‌SCIENTIFIC RESEARCH AND EXPERIMENTAL DEVELOPMENT:این‌ برنامه‌ شامل‌ انگیزه‌ معافیتهای‌ مالیاتی‌ برای‌ بنگاههایی‌ است‌ که‌ در این‌ موارد هزینه‌ می‌کنند. این‌ برنامه‌ جهت‌ تشویق‌SME ها بویژه‌ در آغاز کار جهت‌ انجام‌ تحقیقات‌ برای‌ بهبود تکنولوژی‌ و نوآوریهای‌ تولید است.

‌‌۵-۳ برنامه‌ کمک‌ به‌ تحقیقات‌ صنعتی‌INDUSTRIAL RESEARCH : ASSISTANCE PROGRAM (IRAP) برن--ام----ه‌IRAP توسط‌ شورای‌ تحقیقات‌ ملی‌ ک-انادا (NATIONAL RESEARCH COUNCIL) ابداع‌ و دست‌اندرکار ارائه‌ کمکهای‌ مشاوره‌ای‌ فنی‌ به‌SMEs است. این‌ برنامه‌ با به‌کارگیری‌ ۲۰۰ مشاور علمی‌ در ۹۰ نقطه‌ در سراسر کانادا انجام‌ می‌شود.

۶-۳ شرکت‌تیم‌کانادا:(TEAMCANADAINC) تاسیس‌ شرکت‌ تیم‌ کانادا توسط‌ دولت‌ کانادا پاسخی‌ است‌ به‌ نیاز شرکتهای‌ کانادایی‌ علاقه‌مند به‌ ورود به‌ بازارهای‌ خارجی، این‌ شرکت‌ با همکاری‌ موسسات‌ مربوط‌ دولتی‌ فدرال‌ و استانی‌ شرکتهای‌ کوچک‌ را در مراحل‌ بازارسنجی، تهیه‌ پیشنهاد صادرات، آموزش‌ تخصصی‌ برگزار می‌کند. همچنین‌ تیم‌ کاناداSMEs را برای‌ مشارکت‌ در نمایشگاههای‌ خارجی، همراهی‌ با هیئتهای‌ تجاری، شناسایی‌ طرفهای‌ مناسب‌ در بازارهای‌ مخاطب‌ و اطلاعات‌ بازار راهنمایی‌ می‌کند .


 اصل مطلب را اینجا بخوانید



منابع‌ و ماخذ:

- SMALL BUSINESS RESEARCH AND POLICY, KEY SMALL BUSINESS۱ .۲۰۰۲STATISTICS DEC,

- YOUR GUIDE TO GOVERNMENT OF CANADA SERVICES AND SUPPORT۲ ۲۰۰, INDUSTRY CANADA.۲FOR SMALL BUSINESS, THIRD EDITION

- SMALL AND MEDIUM, SIZED ENTERPRISE (SME) FINANCING IN CANADA,۳ ۲۰۰, INDUSTRY CANADA.۲

Hossein Moshatan


Small and medium enterprises (SMEs) or small and medium-sized businesses (SMBs) are companies whose personnel numbers fall below certain limits. The abbreviation "SME" is used in the European Union and by international organizations such as the World Bank, the United Nations and the World Trade Organization (WTO). Small enterprises outnumber large companies by a wide margin and also employ many more people. SMEs are also said to be responsible for driving innovation and competition in many economic sectors.

Canada

Industry Canada defines a small business as one with fewer than 100 employees (if the business is a goods-producing one) or fewer than 50 employees (if the business is service-based), and a medium-sized business as one with fewer than 500 employees. While Industry Canada may have screening criteria based on SME qualification, such as eligibility for subsidies, it is not the tax authority in Canada.

 

Corporations in Canada are generally taxed at 29% federally. Canadian Controlled private corporations receive a 17% reduction in the tax rate on taxable income from active businesses up to $500,000. This small business deduction is reduced for corporations whose taxable capital exceeding $10M, and is completely eliminated for corporations whose taxable capital exceeds $15M. It has been estimated that almost $2 trillion of Canadian SMEs will be coming up for sale over the next decade which is twice as large as the assets of the top 1,000 Canadian pension plans and approximately the same size as Canadian annual GDP.

اقامت ترکیه، خوب یا تجربه ای شکست خورده همانند دبی !

اقامت ترکیه، خوب یا تجربه ای شکست خورده همانند دبی !

ترکیه کجا است؟

ترکیه کشوری که در خاور با ایران همسایه است و در دو بخش آسیا واروپا واقع شده است. این کشور 75 میلیون نفر جمعیت دارد که 75% آنان سنی و بقیه علوی هستند. نیمی از کشور زیر 29 سال سن دارند. درآمد عمده ای از توریست دارد. مالیات بر درآمد شرکت ها در ترکیه بین 30 تا 20 درصد است. صنعت پوشاک یک سوم شغل های کشور ترکیه را ایجاد کرده است.

 

روابط ایران و ترکیه:

به دلیل برقرار بودن قرارداد لغو روادید ما بین ایران و ترکیه، اتباع دو کشور می توانند بدون روادید و تنها با در دست داشتن گذرنامه وارد کشور دیگر شده و به مدت 90 روز اقامت نمایند. ایرانیانی که قصد اقامت در ترکیه بیش از مدت زمان مذکور را دارند، می بایست با مراجعه به پلیس امنیت ترکیه، اقدام به اخذ مجوز اقامت نمایند. دولت ترکیه در خصوص ارائه اقامت مقررات بسیار جدی را اعمال می نماید.

ایرانیان بیشتر برای موارد زیر می توانند درخواست مجوز اقامت موقت نمایند:

- اقامت کار

- اقامت به واسطه ازدواج با تبعه ترک

- اقامت تحصیلی برای دانشجو و والدین او

- اقامت درمانی، ورزشی، کارآموزی

براساس قانون 4817 چند نوع اجازه کار در ترکیه داریم:

-اجازه کار مدت دار      -اجازه کار نامحدود برای کارکنان وابسته

اجازه کار برای ایرانیان بعد از به دست آوردن شرایط مورد نیاز ، براساس قرارداد کار یکسال است و برای کار در محل کار مشخص و حرفه خاصی صادر می گردد. سپس در صورت داشتن شرایط تا سه سال  و بعد تا شش سال قابل تمدید است. درصورتیکه یک تبعه خارجی حداقل هشت سال به صورت مداوم در ترکیه اقامت و شاغل باشد، اجازه کار دائم بدون در نظر گرفتن شرایط اشتغال در ترکیه و نیز بدون محدودیت جغرافیائی ، صادر می شود. البته وزارت کار ترکیه در رد یا پذیرش هر درخواست مختار است.

Reference:   http://www.torkiye.com/lang-fa/trdecalisma.cgi                                                                          

 

آیا با خرید ملک می توان اقامت ترکیه را کسب نمود؟

خیر، چنین تبلیغاتی در شبکه های ماهواره ای نادرست است و هیچ فرد خارجی نمی تواند به واسطه خرید ملک یا ثبت شرکت، اقامت ترکیه را کسب کند. نکته مهم این است که فقط قانون فروش ملک به اتباع خارجی در ترکیه اصلاح شده است و در آن شهروندان ایرانی نیز همانند سایر اتباع خارجی می توانند در آن قسمت از اراضی و املاک ترکیه که فروش آن برای خارجیان مجاز است، به خرید ملک و یا زمین اقدام کنند.

ˈحمید کیانˈ رییس انجمن صاحبان صنایع و بازرگانان ایرانی فعال در ترکیه موسوم به ˈایصیادˈ در آنکارا در این باره گفت: با توجه به رشد زیاد تبلیغات برای کسب اقامت ترکیه از طریق خرید ملک، بررسی های کارشناسی انجام شد و اطلاع یافتیم که چنین ارتباطی وجود نداردو این تبلیغ غیر واقعی است.

رییس ایصیاد تاکید کرد به عنوان یک نهاد ایرانی فعال در ترکیه وظیفه خود می داند که هموطنان را در این زمینه آگاه کرده و از طریق خبرگزاری جمهوری اسلامی مراتب را با اهمیت ویژه به اطلاع هم میهنان برساند.

همچنین وعده داده شده است که برای خریداران ملک در ترکیه می توانند علاوه بر اقامت دائم، گذرنامه ترکیه ای نیز اخذ کنندکه این موضوع به هیچ وجه صحت ندارد و از نظر قانونی چنین چیزی در ترکیه ممکن نیست.

گذرنامه در هر کشوری صرفا به شهروندان آن کشور داده می شود و لذا بدون کسب مجوز شهروندی ترکیه که آن هم شرایط خاص خود را دارد، امکان اخذ گذرنامه کشوری از جمله ترکیه برای اتباع بیگانه ممکن نیست.

در ترکیه مجوز اقامت برای کار یا تحصیل و آن هم تحت شرایطی خاص صادر می شود .مجوز کار نیز برای آن دسته از سرمایه گذارانی که با انتقال سرمایه مشخصی به ترکیه شرکتی به نام خود در این کشور به ثبت می رسانند، صادر می شود و این افراد می توانند با استناد به فعالیت شرکت خود در ترکیه ملک، دفتر و محل کار برای خود خریداری کنند.

علاقمندان می توانند قوانین و مقررات و شرایط اعطای اقامت برای اتباع خارجی را نیز از تارنمای رسمی اداره کل اتباع بیگانه شهربانی ترکیه که به زبانهای انگلیسی و ترکی استانبول به وضوع تبیین شده، بررسی کنند و نسبت به کسب مجوز اقامت کاری و یا دانشجویی در این کشور بدون نیاز به شرکتهای واسطه در این زمینه اقدام کنند.

به نظر می رسد که شرایط کنونی در ترکیه نه تنها پایدار نیست که تغییراتی کلی بویژه در اقتصاد این کشور در راه است.همچنین روزبرز بیشتر می شنوم که کسانی (آلمانی و هلندی) که در ترکیه خانه و زمین خریده بودند، دارند آرام و آهسته از ترکیه می روند.

پیش از سرمایه گذاری (بویژه سرمایه گذاری طولانی تر از یک سال) شاید بهتر باشد کمی بیشتر به آینده جایی که سرمایه اتان را می خواهید پارک کنید توجه نمایید.

همه ی کشورهایی که بازار املاکشون رشد طولانی مدت داشت (دبی، آمریکا، اسپانیا، پرتغال، ایرلند، یونان، قبرس و...) بعد از مدتی با افت شدید قیمت مواجه شدند. راجع به ترکیه هم می تونم تصور این سناریو رو بکنم.  همچنین اگر کشوری به شما اقامت در رابطه با خرید ملک بدهد، با فروش ملک آن اقامت از بین خواهد رفت. البته کشورهایی مانند کانادا و آمریکا از این مورد مستثنی هستند و اقامت آنها دائمی و با اعتبار بیین المللی خواهد بود.

 

اطلاعات کامل را از کجا می توان اخذ کرد؟

با مراجعه به وزارت خارجه ترکیه می توانید شرایط قانون جدید را به دقت بررسی کنید. در لینک زیر که برگفته از سایت وزارت خارجه ترکیه است، اطلاعات برای شما استخراج شده است:

 

http://www.mfa.gov.tr/guidance-for-foreigners.en.mfa

ماده 5 (بخش سوم):

نکات دیگری که برای افراد خارجی که تمایل به خرید ملک در ترکیه دارند:

... خرید ملک در ترکیه به هیچ وجه گارانتی کسب مجوز اقامت در ترکیه نیست.

5.      Other points to be noticed by foreigners who wish to buy a property in Turkey:

Having a residence permit is not a condition for the foreigner who wishes to buy a property in Turkey. Likewise, buying a property does not grant the foreigner obtain residence permit in Turkey.

 

 

معایب ترکیه برای افراد خارجی:

- دانشگاه دولتی دارای امکانات ضعیف مانند خوابگاه خارج از استاندارد.

- هزینه های بیمه درمان بالا-مثلا برای یک شکستگی و گچ گرفتگی 2200 لیر

-قیمت خوراک بسیار گران – مثلا گوشت کیلویی 30 تا 50 لیر 

- قیمت قبوض مصرفی مثل تلفن، آب و بنزین گران- مثلا قیمت هر لیتر بنزین

- آشنا نبودن مردم به زبان انگلیسی (ترک ها تعصب خاصی روی زبان ترکی دارند)

 

آیا با ثبت شرکت می توان اقامت ترکیه را کسب نمود؟

خیر، شرایط ثبت شرکت بسیار خاص است، شما باید ابتدا محلی را به مامور مالیات به عنوان دفتر کار نشان دهید. برای ثبت شرکت سرمایه اولیه ای که ثبت می کنید حداقل برای هر سهام دار 40000 لیر باید باشد. هر سهام دار پس از ثبت شرکت باید 5 نفر ترک را به عنوان نیروی کار شرکت استخدام و فقط هزینه بیمه آنها را بدهد. همچنین در صورت شراکت با یک ترک تبار پرداخت تمام بدهی های صاحبان شرکت به عهده شما است. در زمان ثبت شرکت شما به یک حسابدار نیاز دارید که اساس نامه و مسائل اولیه شرکت رو اون براتون تهیه می کنه و این حسابدار تا زمانی که شرکت شما فعال هست باید به او ماهیانه پرداخت نمایید. برای سال اول دولت زیاد از شما گردش مالی نمی خواهد ولی از سال دوم به بعد باید شرکت فعال باشد.